Vanor.....Gnistan av livet.....

Gamla...nya ...kommande...Är det dåligt med vanor? Eller blir det lätt till ovanor , då man använder sig av en vana för mycket....?
Jag börjar tro att min flexibilitet i att anpassa mej , har minskat. Satt och lyssnade på ett Radio program idag, där någon berättade hur dom brutit upp från vardagen och sålt allt dom hade .....Deras liv blev ett äventyr med båt, andra länder och barnen gick i skola distans , via satellit och kom radio.....Det lät väldigt spännande och kunde varit något jag hade velat göra tidigare i mitt liv. Lät så uppfriskande och fyllt av nybehag av livs bejakning.I min värld så är ju egentligen att gå med soporna ett äventyr =))Men detta var spännande , så exalterande att jag trollskt satt kvar och lyssnade. Hur dom köpt ryggsäckar för att kunna bergs vandra när dom lade i land på vissa kontinenter.Dom hyrde aldrig bil utan tog sig fram till fots, via orts befolkning eller liftade.Barnen var 8 och 12 år .Dom berättade också hur det var och hur dom till en början tyckt deras föräldrar var galna men att dom nu var tacksamma att dom fått varit med om detta ...Det som från början hade varit ett flykt från vardag och stress hade nu blivit deras liv stil och en vision att kunna guida andra människor till att våga ta samma steg....Steget ut i livet, i det ultimata av vad världen, länder, människor och natur har att ge.Deras upplevelser av hur lite vi egentligen behöver för att vara lyckliga och hur mycket det hade betydelse för deras relation och barnens relationer, av att möta andra människor och kulturer på ett sätt som bara dom som inget har kan göra.Att inte vara turist via charter och att inte ha pengar att spendera .....
Jag var som trollbunden! En stark längtan i mitt inre fick mej att känna livs gnista ....en känsla som så stark finns , funnits och nu åter börjar ta form i mej........Vanor är nog till för att brytas och ge sig själv en chans att finna nya vägar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0